شايد باور نكنيد كه تنها چند كيلومتر دورتر از مركز پايتخت، روستاي شگفت انگيزي قرار دارد كه ديدني ترين تابلوي سنگتراشي طبيعت به شمار مي رود. روستايي كه در گوشه و كنار آن هنرنمايي طبيعت در فرسايش سنگ ها و خلق مجسمه هاي بادساخته به چشم مي خورد. روستاي كوچك و سرسبزيي به نام ورديج، از توابع كن!


شايد اگر براي اولين بار سنگ تراشه هاي طبيعي ورديج را ببينيد، خيال كنيد اين صورتك هاي پر از حفره بازمانده هاي يك قلعه قديمي هستند كه در كنار جاده ساخته شده است. يا شوخي چند سنگتراش كه در ابعاد بسيار بزرگ تمرين هنر كرده اند!


اما كافيست پاي صحبت يك زمين شناس بنشينيد تا برايتان از روال فرسايش بادي صخره هاي ورديج بگويد و هوازدگي بخشي از كوه هاي اين منطقه كه يك نمونه عالي و كم نظير از تغييرات بافت زمين را به وجود آورده است. اشكالي كه بيش از هرچيز جمجمه انسان و بدن جانوران وحشي را برايتان تداعي خواهند كرد.

براي ديدن سنگ تراشه هاي ورديج، بايد به غربي ترين نقطه شهر تهران و شمال ورد آورد سفر كنيد. اگر با وسيله شخصي راهي ورديج مي شويد، انتهاي اتوبان همت همان جايي است كه بايد پياده شويد و اگر اهل استفاده از وسايل نقليه عمومي هستيد، مي توانيد با مترو خود را به ايستگاه وردآورد برسانيد و از آنجا سوار تاكسي هاي روستاي توريستي ورديج شويد.

اين تاكسي ها در مسير خود از مقابل پاسگاه مي گذرند و به سر جاده ورديج مي رسند. در اين جا مي توانيد از تاكسي پياده شويد و جاده را به سمت دره اي كه در قسمت چپ جاده قرار دارد ادامه دهيد تا به روستاي ورديج برسيد.

اما اگر از قسمت شمالي شهرك دانشگاه شريف راهي شويد، مي توانيد سريعتر به كوه هاي حكاكي شده برسيد. يعني بعد از طي مسافتي در حدود 10كيلومتر كه شما را به يك باره وارد دنيايي متفاوت از تهران مي كند. اينجا جايي است كه معمولا كوهنوردان و دوچرخه سواران زيادي براي تورهاي تفريحي و ورزشي شان به آن سر مي زنند.


در روستاي ورديج همچنين مي توانيد رود خانه پر آبي را ببينيد كه در دو طرف آن نيزار هاي بلند و بهم فشرده به چشم مي خورند. در بخش هايي از مسير رودخانه حوضچه هاي كوچكي تشكيل شده كه به شما فرصت يك آب تني كوتاه مدت را مي دهند.